Kajak

Kajakpaddling är ett härligt sätt att komma nära naturen. På köpet får du förflyttnings-, konditions- och balansträning. Hos RG Aktiv Rehabilitering (RG) lär du dig grunderna tillsammans med erfarna ledare och glada deltagare.

Vi erbjuder kajak på olika sätt:

  • paddling på vardagkvällar, antingen för att njuta av naturen i lagom tempo eller i högre tempo som träning. I Stockholm samarbetar vi med Brunnsvikens Kanotklubb
  • dagspaddlingar
  • hajker med övernattning
  • uthyrning av kajaker och anpassade sitsar.

Kajakpaddling finns på flera orter runt om i Sverige, bland annat i Stockholm, Luleå, Falun, Göteborg, Norrköping och Malmö. På varje ort finns anpassad utrustning för kajakpaddling och utbildade ledare.

På grund av Coronapandemin har vi ändrat i upplägget för vår paddling i Stockholm. Bassängträningen ställs in denna säsong. I vanliga fall brukar vi börja med bassängträning men denna säsong börjar vi direkt med kvällspaddlingarna på Brunnsviken. Är du ny paddlare får du paddla i en stadig dubbelkajak med ledare. Passen anpassas med färre deltagare/pass och fler pass per vecka. Vi återkommer med exakt upplägg.

Läs- och filmtips inför kajaksäsongen

Innan du sticker ut och paddlar kan det vara bra att läsa på om grunderna i säkerhets- och paddelteknik. Du hittar denna information i Kajak & skridskohandboken. Boken innehåller även instruktionsfilmer och kostar 150 kr plus porto.

Beställ boken här »

Det finns möjlighet att provläsa boken här »

RG:s film om kajakteknik kan du se här »