Våra samarbetspartner

RG Aktiv Rehabilitering har ett antal samarbetspartners som vi är mycket tacksamma och stolta över.

Våra samarbetspartners bidrar på olika sätt till verksamheten och ökar kunskapen hos både medlemmar, personal, ledare och deltagare. Läs mer i presentationerna nedan.

Blir du vår nästa samarbetspartner? Som ideell förening välkomnar vi sponsring och samarbeten av olika slag. Kontakta Veronika Lyckow vid intresse.

Coloplast

Coloplast är experter på hjälpmedel för blåsa och tarm, en central fråga för många med ryggmärgsskada. De deltar varje år på våra kurser och läger för att dela med sig av sin expertis och tipsa om hur man kan hantera problem med blåsa och tarm för att minimera den negativa inverkan på livskvaliteten. 

Star Mobility

Star Mobility hjälper till att anpassa bilar, så att även personer med en fysisk funktionsnedsättning kan köra bil. För många är bilen ett viktigt hjälpmedel för att nå maximal självständighet. Star Mobility deltar på våra introkurser och hjälper till att lotsa genom information och regler. De har också med sig bilar med olika typer av anpassningslösningar. 

Decon

Decons motto är ”Creating Freedom” och det går igen i alla deras produkter. Deras hjul och drivaggregat gör att personer i rullstol lättare kan komma ut i naturen och få en bättre räckvidd i stadsmiljö. Decon är med på RG:s sommaraktiviteter i Valjeviken och våra utvecklings- och retrokurser. De finns också tillgängliga i RG:s träningsverksamhet på Bosön på löpande basis.

Panthera

Panthera utvecklar och tillverkar världens lättaste rullstol, som gör det enklare att lyfta stolen i och ur bilen. De hjälper RG med rullstolar till våra kurser och de bidrar med rullstolar och andra tillbehör till vår internationella verksamhet. 

valjeviken

Valjeviken

Valjeviken i Sölvesborg är en fantastisk plats för både utbildning, träning, utveckling och rekreation. RG har ett nära samarbete med Valjevikens Folkhögskola. Tillsammans med dem genomförs varje år RG:s Sommarkurs och Familjeläger 9-13 år då vi samlar över 100 personer. Omgivningarna är perfekta för ändamålet: att deltagarna genom metoden Aktiv Rehabilitering får ökad kunskap om sin funktionsnedsättning, ökad självständighet och praktiska färdigheter att ta med sig tillbaka till vardagen. Kort sagt: ökade möjligheter att ta del av allt vad livet har att erbjuda. 

Zoomability

Zoomability

Zoomability är ett företag vars passion är att skapa mobil frihet. Deras motto för Zoom Uphill är A FREE MIND IN MOTION, vilket rimmar väl med RG:s metod Aktiv Rehabilitering. Med en Zoom kan du köra utefter sandstranden, på stigar i skogen eller upp och ner på bergssluttningar. Zoomability är bland annat med på RG-dagar, Ungdomsläger och i vår verksamhet på Bosön, Lidingö. 

Kontaktperson