Aktiviteter blandas med samtal och föreläsningar.

Se våra inplanerade kurser

Årets Utvecklingskurs – tema tetraplegi

Lever du med tetraplegi och vill utvecklas både fysiskt och mentalt? Då är årets Utvecklingskurs något för dig!

Efter 4 år är ofta rutiner på plats och vården har gjort vad de kan rent medicinskt. Du har förhoppningsvis en hyfsat fungerande vardag med anpassat hem, assistans och kanske arbetar deltid eller liknande.
Men i vardagens alla ”måsten” är det lätt att fastnat i samma hjulspår, trots att du fortfarande har en stor utvecklingspotential. Ett sätt att fortsätta utvecklas är genom RG:s verksamhet med förebilder.

Utvecklingskurs – Tema Tetraplegi består av fyra dagar fulla av erfarenhetsutbyte, träning anpassad efter dina förutsättningar och med fokus på ADL och rullstolsteknik, föreläsningar och samtal. Under kursens gång får ta del av både faktabaserad kunskap och personliga erfarenheter på hur du kan leva ett gott, aktivt och hållbart liv. Målet är att du ska åka hem med ny inspiration och konkreta verktyg som du kan applicera i din vardag.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har en ryggmärgsskada med tetraplegi och som levt med din skada i minst 4 år. Kursen fokuserar på vardagslivet med manuell rullstol. För att få ut maximalt av innehållet vill vi därför att du använder manuell rullstol under större delen av dagen under dessa fyra dagar.

Innehåll

På Utvecklingskursen får du möjlighet att utforska:

  • vad är livskvalitet för dig
  • fysisk och mental självständighet med assistent
  • vikten av att hålla vikten
  • förbygga sår och axelproblematik
  • inspiration till förändrat tänk – ny identitet
  • lustfylld och rätt träning
  • hjälpmedel som underlättar vardagen

Hjälpbehov

Om du använder dig av assistenter i vardagen är du varmt välkommen att ta med en assistent. Assistenterna kommer också att få möjlighet att utbyta erfarenheter och förbättra sina kunskaper i hur man kan assistera för att stötta brukarens självständighet. Om du inte vill eller kan ta med en assistent kommer du att få den assistans du behöver av våra duktiga engagerade resursledare som hjälper till och guidar inom all ADL under kursen.

Mer information om kursen och avbokningsregler »

Vill du jobba som ledare? Läs mer här »

Kontaktperson

Bra träning. Uppskattade workouten extra mycket. Kul att få testa qigong. Föreläsningen känsligt läge var jättebra och intressant.

deltagare 2019

Deltagare Utvecklingskurs 2022

Datum: 29 september – 2 oktober
Plats: Bosön, Lidingö
Avgift: 3 700 kr
Sista ansökningsdag: 21 augusti

Ledare Utvecklingskurs 2022

Datum: 28 september – 2 oktober
Plats: Bosön, Lidingö
Arvode: 2500 kr + reseersättning
Sista ansökningsdag: 21 augusti