Tematräffar

Under 2022 bjuder RG Aktiv Rehabilitering (RG) och projektet RG Integration in till olika tematräffar för och med våra medlemmar.

Vi vill erbjuda kunskap, inspiration och möjlighet att ses även mellan läger och kurser. Träffarna kommer att vara via video (Zoom), så att du kan delta oavsett var du befinner dig.

Vi har redan haft tematräffar om t ex hjälpmedel, fiske och resor. När nya tematräffar bokas in läggs information upp nedan. Anmälan och tider finns längst ner på sidan.

Finns det något ämne som du vill att vi lyfter? Eller har du något du vill dela med dig av till andra? Hör av dig till Tina och berätta. Alla tankar och tips är välkomna.

Vi ses på en skärm nära dig!

7 februari: Livskvalitet, funktionsnedsättning och smärta

De flesta av oss upplever att kvalitén på vårt liv påverkas mycket av de skador och sjukdomar vi fått. Den följdproblematik som bland annat ryggmärgsskadade upplever (som smärta, spasticitet, inkontinens osv) drar ner mycket på vår livskvalité. Med smärtan som exempel pratar Kent om hur vi kan jobba med att höja livskvalitén i våra liv oavsett funktionsnedsättning. Vad är livskvalité och hur kan vi jobba för att öka njutningen och uppskattningen av livet och det som känns viktig för oss.

Kent är förebild i RG och krönikör i Kick.

Anmälan »

4 april: Fotograf i rullstol – vardagens problemlösningar

Mats Laveborn arbetar som reklamfotograf med studio i Kalmar. Här berättar han om lösningar som behövs när man inte kan gå, klättra på stegar eller cykla för att få den perfekta bilden. Han är idérik när det gäller att tackla svårigheter och se möjligheter.

Mats är också förebild och uppsökare inom RG.

Anmälan »

Kontaktperson

Livskvalitet, funktionsnedsättning och smärta

Datum: Måndag 7 februari kl 18.30
Plats: Zoom
Målgrupp: Medlemmar i RG Aktiv Rehabilitering
Avgift: Gratis för medlemmar i RG (medlemskap kostar 250 kr per år)

Fotograf i rullstol – vardagens problemlösningar

Datum: Måndag 4 april kl 18.30
Plats: Zoom
Målgrupp: Medlemmar i RG Aktiv Rehabilitering
Avgift: Gratis för medlemmar i RG (medlemskap kostar 250 kr per år)