Skärgårdshajk Stendörren

Vill du paddla mellan vackra öar och skär med horisonten framför kajaken? Då ska du vara med på vår skärgårdshajk till Stendörrens naturreservat den 2–3 september. RG har gjort mer än tio paddelhajker i området, senast förra året, och nu är det dags igen.

Stendörren är en liten skärgård där det tar cirka en timme att paddla till de yttersta skären och blåser det upp finns det öar nära att ta skydd bakom. Tältplatsen ligger också skyddad och underlaget är bitvis plan klipphäll vilket är bra både för tältning och att ta sig fram på. Är du van rullstolsåkare kan du mestadels klara dig själv och om du inte van så får du putthjälp. Nytt från förra året är att Stendörrens naturum rullstolsanpassat dasset som finns på ön och de har även gjort det rullstolsvänligt runt eldstaden. Matlagning gör vi på eldstaden eller på campingkök.

Under hajken tar vi med en portabel handikapptoalett som finns tillgänglig om vi gör en landstigning på någon av de andra öarna.

För att delta på skärgårdshajken krävs att du varit med på minst två kvällspaddlingar.

Praktisk information om tid, plats, kostnad och anmälan hittar du längre ner på sidan.

Viktig information om paddlingen hittar du här »

Kontaktperson

Alla ledarna är helt fantastiska. Tålamod, skicklighet, erfarenhet, vänlighet och kunskap gjorde turen till världsklass. Vi klarade dessutom av både dåligt väder och helt nya vatten där jag tror alla var mycket nöjda.

deltagare

Skärgårdshajk Stendörren 2023

Tid: lördag 2/9 (från ca kl 10.00) till söndag 3/9 (ca kl 15.00)
Plats: Samling vid Stendörrens naturum
Antal platser: 4-5
Sista anmälningsdag: 28 juni
Kostnad: 1000kr/person (i priset ingår lån av kajak samt guidning) Ev. kommer det att finnas möjlighet att låna tält. Måltider tar man med sig själv och lagar tillsammans med övriga deltagare i olika matlag.