Öppet Hus

Onsdagen den 26 april är det dags för öppet hus med RG Aktiv Rehabilitering på Bosön.

”Ju mer vi lär av varandra [...] desto mer sömlös, och mindre dramatisk, kan vi göra patienternas övergångar mellan olika faser efter en ryggmärgsskada.”

Ryggmärgsskaderehabiliteringen gynnas av att alla olika aktörer lär känna varandras olika kompetenser. RG välkomnar dig som arbetar med personer med ryggmärgsskada, eller som studerar till fysio- eller arbetsterapeut, eller som har ett politisktuppdrag som omfattar denna målgrupp till öppet hus på Bosön den 26 april.

RG fungerar som en bro mellan vården och vardagen. Vår metod Aktiv Rehabilitering används i all verksamhet med syftet att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv.

Program

9.00 Välkomstfika och information

9.30–12.00 Fokus på RG:s tränings- och friluftsverksamhet. Vi kommer bland annat att berätta om vår Rehabinriktade träning (RIT) som startade för ett år sedan – deltagarna har gjort väldigt fina resultat under året. Förmiddagen avslutas med rundvandring i våra träningslokaler.

12.00 Lunch till självkostnadspris

13.00–16.00 Fokus på RG:s kurs- och lägerverksamhet. Du får träffa instruktörer, ledare och deltagare på vår Introkurs för nyskadade. Den som vill får gärna delta i någon av de pågående aktiviteterna. Vi avslutar med rundvandring i lokalerna samt fika.

Tidningen Kick skrev en artikel från öppet hus i november 2021. Läs artikeln »

Dagen är kostnadsfri men Anmälan är obligatorisk. Sista anmälningsdag 11 april.

Kontaktperson

Öppet hus

Datum: 26 april 2023
Plats: Bosön, Lidingö
Målgrupp: Du som arbetar i teamet runt personer som har en ryggmärgsskada eller liknande, samt du som studerar till fysio- eller arbetsterapeut