Tematräffar för medlemmar

30 oktober, 2023

RG bjuder varje år in sina medlemmar till ett antal digitala tematräffar. Den 22 november och 4 december är det dags för höstens träffar.

Du som är medlem i RG får gärna själv dela med dig av kunskaper och erfarenheter på en tematräff under 2024. Hör av dig till hillevi.hansson@rgaktivrehab.se om du är intresserad.

Adaptivt mode med Karin Björk (Design by Björk)

”Innan jag fick mitt första av mina tre barn hade inte jag förstått problemet med kläder och behovet av adaptivt mode.”

Oavsett när i livet en person hamnar i rullstol så är nog inte kläder det första man tänker på – det är så mycket annat som måste fungera. Men allt eftersom så kommer ändå kläderna att spela roll och vara mer eller mindre viktiga för olika personer, och oavsett så behöver alla ha kläder på sig. Då kommer ofta utmaningarna eftersom många kläder från garderoben kanske inte passar längre eller behöver sys om för att fungera. Att kunna välja kläder som passar för olika tillfällen är något som många tycker är viktigt och något som påverkar självkänslan.

Kläderna som idag finns i butiker är designade för att sitta snyggt när vi står upp men inte när vi sitter. Har man då ett par sådana byxor och sätter sig ner så kan de ofta klämma på magen och glida ner baktill, och det är väldigt svårt att använda fickorna.

Tematräffen är den 22 november kl. 19 (digitalt på Zoom).

Anmälan »

Om att tappa sig själv och ta sig upp igen med Dan Snis

”Livet är som en soppa, och jag är gaffeln!”

Dan älskade att cykla, det var som meditation för själen. Den 11 september 2016 ändrades det helt när Dan deltog i ett landsvägslopp – med en varm fartvind i ansiktet körde han av vägen och satte huvudet i ett skyddsräcke. Det blev helikopter till Karolinska.

En rehabiliteringsperiod inleddes på R18 på Karolinska och sedan på rehab. Men det blir svårt att hitta motivation och Dan blir mer och mer avståndstagande. Relationer påverkas, självkänslan är inte vad den varit innan. Flera år går, kärleksrelationen går itu, pandemin försvårar rehabprocessen och tankar som ”tänk om” formas.

Våren 2023 bestämde Dan sig för att ändra på detta. Var med och lyssna på Dans berättelse på tematräffen.

Tematräffen är den 4 december kl. 19 (digitalt på Zoom).

Anmälan »