Ledarutbildning steg 2

17 mars, 2021

Äntligen är steg 2 i ledarutbildningen för ledare inom Aktiv Rehabilitering här igen, denna gång i digitalt format. Ledarutbildningen kommer genomföras via Zoom den 1-2 maj 2021.

Syftet med utbildningen är att du som ledare ska bli tryggare i din ledarroll under kurserna i Aktiv Rehabilitering.

Innehåll

 • Skadelära
  Vi går igenom skademekanismer/orsaker, symtom och komplikationer till skador och sjukdomar så ryggmärgsskador, amputationer, postpolio och andra neurologiska sjukdomar.
 • Rullstolslära
  Vi går igenom grundläggande teoretiska kunskaper om manuella rullstolar avseende rullstolens delar, hantering och anpassning.
 • Leva hälsosamt
  Vi diskuterar fysisk aktivitet, träning och kost för att få bättre förutsättningar att leva hälsosamt när man lever med en rörelsenedsättning.
 • Interkulturell kompetens
  Vi diskuterar förmågor och kunskaper du behöver lära dig för att bli bättre på att hantera interkulturella möten effektivt och professionellt. Vi kommer ta upp och diskutera normer, social kompetens och fördomar.
 • Ledarskap
  Vi går igenom olika typer av ledarskap och diskuterar vilka typer av ledarskap som passar in inom Aktiv Rehabilitering. Vi tar berör även ämnen som bemötande, aktivt lyssnande, att tillåta tystnad och öppna/slutna frågor.

Förkunskap: Att du genomfört RG:s ledarutbildning steg 1 alternativt tidigare arbetat som ledare för RG.

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri.

När: Lördag 1 maj klockan 9.00 – 13.00 och 15.00 – 17.00 och söndag 2 maj klockan 9.00 – 13.00

Sista anmälningsdag: 16 april

Anmälan »

Vid frågor kontakta:
Elin Öhgren Goude, telefon: 0736-499655, e-post: elin.goude-ohgren@rgaktivrehab.se