Forum för barn med förvärvad ryggmärgsskada och deras vårdnadshavare.

Se våra inplanerade kurser

Forum Ryggmärgsskada

RG Aktiv Rehabiliterings (RG) ”Forum ryggmärgsskada” är en helt ny kurs för vårdnadshavare till barn upp till 18 år med förvärvad ryggmärgsskada.

På grund av coronaviruset, Covid-19, har vi valt att genomföra kursen online 2020.

Höstens Forum Ryggmärgsskada genomförs fredag den 9:e till söndag den 11:e oktober. Tack vare fondmedel, bra tekniska lösningar och flexibla föreläsare kommer vi kunna erbjuda särskilt utvalda delar av det inplanerade Forum ryggmärgsskada. Fokus detta år kommer vara på dig som vårdnadshavare till barn eller ungdom från 0 till 18 år som lever med en förvärvad ryggmärgsskada. Upplägget för dagarna är föreläsningar och diskussionsforum under ungefär tre timmar per dag. Du får möjlighet att ta del av aktuell forskning inom området, träffa andra vårdnadshavare och ta del av unika berättelser från några av våra engagerade förebildsledare. Under helgen kommer bland annat läkare och psykolog från barnrehabteamet på Linköpings universitetssjukhus att föreläsa. Dessutom kommer tre rutinerade förebildsledare dela med sig av sina erfarenheter om att växa upp med och leva med en förvärvad ryggmärgsskada.

Målet med kursen är att du som vårdnadshavare känner dig stärkt i din roll och att du får verktyg för att underlätta vardagen för ditt barn. Målet är också att du får knyta nya kontakter med andra vårdnadshavare och att ni tillsammans ges möjlighet att utveckla föreningens verksamhet specifikt för denna målgrupp. Följ med och ta chansen att forma RG’s framtida arbete för barn med förvärvad ryggmärgsskada.

Preliminärt översiktsschema (observera att tiderna är ungefärliga och kan komma att ändras, slutgiltigt schema skickas ut till anmälda deltagare i god tid inför kursen).

Fredag 9/10

14.00-17.15 Tema medicinskt

Lördag 10/10

13.00-16.00 Tema psykologiskt

Söndag 11/10

8.30-12.00 Tema aktivitet

Målgrupp

Vårdnadshavare till barn upp till 18 år som har en förvärvad ryggmärgsskada.

Kontaktperson

Deltagare Forum Ryggmärgsskada 2020

Datum: 9–11 oktober 2020
Plats: Online, genom Zoom
Målgrupp: Vårdnadshavare till barn upp till 18 år som har en förvärvad ryggmärgsskada.
Avgift: 450 kronor för en till två vårdnadshavare
Sista ansökningsdag: 14 september