Våra samarbetspartner

RG Aktiv Rehabilitering har ett antal samarbetspartners som vi är mycket tacksamma och stolta över.

Våra samarbetspartners bidrar på olika sätt till verksamheten och ökar kunskapen hos både medlemmar, personal, ledare och deltagare. Läs mer i presentationerna nedan.

Blir du vår nästa samarbetspartner? Som ideell förening välkomnar vi sponsring och samarbeten av olika slag. Kontakta Veronika Lyckow vid intresse.

Coloplast

Coloplast är experter på hjälpmedel för blåsa och tarm, en central fråga för många med ryggmärgsskada. De deltar varje år på våra kurser och läger för att dela med sig av sin expertis och tipsa om hur man kan hantera problem med blåsa och tarm för att minimera den negativa inverkan på livskvaliteten. De har också en uppskattad support, Coloplast Care, dit man kan vända sig med olika frågor om blåsa/tarm.

Decon

Decons motto är ”Creating Freedom” och det går igen i alla deras produkter. Deras hjul och drivaggregat gör att personer i rullstol lättare kan komma ut i naturen och få en bättre räckvidd i stadsmiljö. Decon är med på RG:s sommaraktiviteter i Valjeviken och våra utvecklings- och retrokurser. De finns också tillgängliga i RG:s träningsverksamhet på Bosön på löpande basis.

Anpassarna Gunnérius

Anpassarna anpassar bilar så att även personer med en fysisk funktionsnedsättning kan köra bil. För många är bilen ett viktigt hjälpmedel för att nå maximal självständighet. Anpassarna deltar på RG:s introkurser och Ungdomsläger och lotsar deltagarna genom information och regler. De har också med sig bilar med olika typer av anpassningslösningar. Med över 50 år i branschen bidrar de med stor kunskap  och erfarenhet. Dessutom erbjuder de Anpassarna Körkort, som utbildar och tränar personer med särskilda behov så att de kan känna sig trygga på vägen. 

valjeviken

Valjeviken

Valjeviken i Sölvesborg är en fantastisk plats för både utbildning, träning, utveckling och rekreation. RG har ett nära samarbete med Valjevikens Folkhögskola. Tillsammans med dem genomförs varje år RG:s Sommarkurs och Familjeläger 9-13 år då vi samlar över 100 personer. Omgivningarna är perfekta för ändamålet: att deltagarna genom metoden Aktiv Rehabilitering får ökad kunskap om sin funktionsnedsättning, ökad självständighet och praktiska färdigheter att ta med sig tillbaka till vardagen. Kort sagt: ökade möjligheter att ta del av allt vad livet har att erbjuda. 

Kontaktperson