Skridskokälke

RG Aktiv Rehabilitering (RG) anordnar skridskoträning för dig som har en fysisk funktionsnedsättning och som vill testa att åka skridskokälke eller stående åkning.

Förutom skridskokälkåkningen i Stockholm som beskrivs här nedan så har våra samarbetsparter i Norrköping, Göteborg, Stockholm, Falun och Luleå åkning. Mer information om de verksamheterna hittar du under fliken åkning i övriga landet

Skridskokälkåkningen i Stockholm genomförs på Östermalms IP och denna vinter kommer vi att ha ledarledd åkning på allmänhetensåktid på onsdag kvällar (19.30-21.00) med start den 10 januari.

Om det blir tillräckligt med kyla och naturisarna fryser till siktar vi att göra en eller ett par dagsturer på plogade naturisbanor. Information om detta får du på onsdag kvällarna och vi lägger även upp information om detta på vår facebooksida.

Förutom att vi har många skridskokälkar i olika sittbredder och ryggstödshöjder så har vi anpassade handskar som ger stöd att hålla i stavarna om du inte har full handstyrka. Vi har även putthandtag att montera på kälkarna utifall du behöver hjälp av en stående åkare för att få hjälp med fart och eller styrning av kälken. Vill du testa stående åkning så har vi några par långfärdskridskor som du kan låna. Stadiga kängor behöver du dock själv ta med dig.

Det finns även möjlighet att hyra skridskokälke av oss när inte kälkarna är upptagna. Enklast är att du hyr kälke i samband med att vi är på Östermalms IP på onsdag kvällar.

För dig som vill åka mycket rekommenderar vi att du köper ett säsongskort som gör att du kan åka skridskokälke på Östermalms IP när du vill under hela vintern, läs mer nedan under Säsongskort

Anhöriga och vänner är också hjärtligt välkomna att vara med!

Här kan du se en kort film om skridskokälkåkning »

Anmälan till skridskokälkåkning »

Information för dig som anmält dig till skridskokälkåkningen »