Paddling Göteborg

På Västkusten brukar ett par paddlingar genomföras varje år.

Ansvariga föreningar är Personskadeförbundet RTP och Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, RBU. Till hjälp har de instruktörer från Flatö kajakförening.

Kajakpaddling på Flatön

Dag & tid: lördag 10 juni kl. 11:00. Flatö Kajakcenter (reservdag 17 juni)
Kostnad: 350 kr per paddlare
Anmälan: Senast 1 juni på e-post goteborg@rtp.se eller tel. 072-526 66 00

Vi inleder sommarens paddlingar som vanligt på vackra Flatön (strax norr om Orust). Björn Martén och hans paddlingsledare tar emot oss. Vi paddlar runt öarna och återkommer till kajakcentret för att äta lunch. Du kan ta med dig egen lunch eller beställa en lunchrätt från den närbelägna Handelsman Flinks restaurang (ca 200 kr).

Vi fortsätter att paddla under eftermiddagen. Vill du enbart paddla förmiddag eller eftermiddag så går det bra. Handikapptoalett finns.

Familjedag med paddling på Surtesjön

Dag & tid: fredag 21 juli kl. 11:00. (Reservdag onsdag 26 juli)
Kostnad: 350 kr per paddlare
Anmälan: Senast 12 juli på e-post goteborg@rtp.se

Vi träffas vid Surtesjön i Vättlefjäll, Angered (karta kommer vid anmälan) och paddlar runt i den vackra sjön. Ta gärna med familj och vänner, alla behöver inte paddla. Det finns fina vandrings- och badmöjligheter. Ta gärna med egen lunch, det finns grillplats.

Kajakpaddling runt Bohus fästning i Kungälv

Dag & tid: lördag 12 augusti kl. 11.00 (Reservdag lördag 19 augusti)
Kostnad: 350 kr per paddlare.
Anmälan: senast 4 augusti på e-post goteborg@rtp.se eller tel. 072-526 66 00

Vi samlas vid Kungälv roddklubbs brygga. Vi paddlar runt den mäktiga fästningen. Ta gärna med familj och vänner, alla behöver inte paddla. Man kan strosa i Kungälvs vackra stadskärna eller vandra runt fästningen som går i en mycket kuperad terräng! Arrangemanget brukar ta 2–3 timmar och ta gärna med fika som avslutning på bryggan.

Paddlingshelg på Rossö

Dag & tid: 2–3 september (lördag–söndag)
Kostnad: paddling och boende 750 kr/person. Matkostnaderna delar vi på plats.
Anmälan: senast 18 augusti på e-post goteborg@rtp.se . Begränsat antal platser.

Paddlingshelg på Rossö med övernattning. Paddla i det vackra Kosterhavet! Vi bor i våra fina stugor på Rossö ett stenkast från havet. Vi ordnar gemensamt alla måltider. Vi startar på lördagen kl. 11.00 med gemensam lunch och paddlingsinstruktioner. Därefter paddlar vi ut i arkipelagen under några timmar. Sedan blir det tid för att umgås, njuta av den vackra miljön och äta god mat. Hemresa på söndagen. Vill du komma redan på fredagen 1 september så går det bra . Finns intresse kan vi ordna en gemensam kräftskiva på fredagskvällen.

Kontaktperson