Förebildscoacher

Många som lever med en ryggmärgsskada säger att de saknar en kontakt till en person som har liknande erfarenheter och landat i sin vardag – en förebild.

En förebildscoach är en person som själv lever med en ryggmärgsskada och som kan coacha dig till att hitta din egen väg framåt och utvecklas i din nya livssituation. Det är en person som kan stötta i stort och smått. Till exempel i samband med hemkomsten från sjukhuset, när du går från att vara patient till att ta ansvar över din livssituation. Men även när du levt en längre tid med din skada och behöver inspiration och motivation för att förändra något i livet.

Vad är en förebildscoach?

En förebildscoach har:

  • erfarenhet av att leva med en bestående skada
  • kommit så långt i livet att hen själv är beredd att lyssna, inspirera och visa på möjliga vägar framåt
  • genomgått Personskadeförbundet RTP:s utbildning och blivit certifierad som förebildscoach
  • ett coachande förhållningssätt gentemot dig.

I filmen "Träffa en förebildscoach" pratar Mark och Imre om hur en förebildscoach kan visa vägen framåt i livet med nya förutsättningar efter en ryggmärgsskada.

Urban är förebildscoach. I filmen berättar han om sig själv, sina intressen och hur han ser på livet med en ryggmärgsskada.

Erik skadades i en olycka 2021. I filmenberättar han om hur mötet med en förebildscoach inspirerat honom att hitta sin väg framåt till ett liv han vill leva.

Maria lever med en hög ryggmärgsskada och i filmen berättar hon om hur hon ser på att vara förebildscoach och hur hennes liv ser ut.

Vill du träffa en förebildscoach?

Fyll i intresseanmälan nedan alternativt maila oss på coachning@rgaktivrehab.se om du är intresserad av att träffa en förebildscoach.

Intresseanmälan – träffa en förebildscoach »

När du har gjort en intresseanmälan så hör vi av oss till dig för att du ska få möjlighet att berätta mer om dig och din situation. För oss är det viktigt att hitta rätt förebildscoach för dig. Skulle det inte vara möjligt att hitta rätt förebildscoach i din närhet kan vi hjälpa till med en kontakt till en förebildscoach i vårt övriga nätverk. Ni bestämmer själva hur ni vill träffas, fysiskt, digitalt eller via telefon. Att träffa en förebildscoach är helt kostnadsfritt.

Informationsmaterial om förebildscoacher

Infoblad för personer som lever med en ryggmärgsskada.

Infoblad för professionen som jobbar med ryggmärgsskadevård och -rehabilitering.

Kontaktperson