För dig med ryggmärgsskada

RG erbjuder digitala träffar för dig som landat hemma efter en ryggmärgsskada. Träffarna passar dig som känner ett behov av att prata eller lyssna på andra som är eller har varit i en liknande situation.

En av RG:s förebilder (en person med egen ryggmärgsskada) kommer berätta om sin resa och öppna upp för diskussion och frågor där du som deltagare har möjlighet att få svar på dina funderingar.

När man råkat ut för en ryggmärgsskada förändras livet, vilket kan vara en stor utmaning både psykiskt och fysiskt. Det är ofta ett stort steg att komma hem efter sjukhusvistelsen.

Vilka utmaningar kan man stöta på? Ska man anpassa bil, fixa bostadsanpassning, återgå till arbete? Hur skapar man rutiner, hanterar jobbiga känslor, håller igång med fysisk aktivitet och intressen? Svaren är självklart individuella. Det kan underlätta att lyssna på och prata med personer som redan gjort hela resan och kan dela med sig av sina erfarenheter.

Information och anmälan för kommande ryggmärgsskadeträffar finns längst ner på sidan. Anmälan öppnar ungefär en månad före träffen. Varmt välkommen med din anmälan!

Kontaktperson

Katarina Braunerhjelm & Sebastian Forsén

Ryggmärgsskadeträffar 2024

Datum: Torsdag 22 augusti & 17 oktober kl.19:00
Plats: Zoom (digitalt)
Målgrupp: Personer som nyligen fått en ryggmärgsskada