Läger för barn och ungdomar

RG Aktiv Rehabilitering (RG) jobbar för att barn och ungdomar med fysiska funktionsnedsättningar ska få alla möjligheter till ett inspirerande, aktivt och självständigt liv – nu och i framtiden.

Målgrupp

RG:s läger vänder sig till barn och ungdomar som har en ryggmärgsskada eller andra liknande fysiska funktionsnedsättningar. Gemensamt är att de helt eller delvis använder manuell rullstol. Barnen och ungdomarna behöver på egen hand ha god kommunikation via tal samt god orienteringsförmåga för att kunna delta på våra läger.

Innehåll

Alla våra läger är uppbyggda kring fysisk aktivitet eftersom det krävs både styrka och teknik för att klara av vardagliga saker. På våra läger har vi förebildsledare, det vill säga personer som själva lever med en fysisk funktionsnedsättning. Det gör att du som deltagare ständigt har personer att fråga, lära dig av och få tips av i olika situationer. Nya vänner, härlig gemenskap och mycket skratt genomsyrar verksamheten.

RG arbetar för ökad självständighet. Det handlar om att ta ansvar för sin situation – oavsett om man flyttar sig i och ur sin rullstol på egen hand eller instruerar någon annan hur man vill bli assisterad. Våra ledare ser till att du får den hjälp du behöver för att kunna tillgodogöra dig allt lägret erbjuder. Detta ger dig möjlighet att fokusera och lägga värdefull tid på att träna de delar du i dag behöver hjälp med. Personliga assistenter får därför inte följa med på våra läger.

Läs mer om vår metod »